NOTICIAS

Presentació el cicle de seminaris sobre Educació en alimentació, nutrició, gastronomia i habilitats culinàries

 Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA)

El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) ha presentat el cicle de seminaris sobre Educació en alimentació, nutrició, gastronomia i habilitats culinàries. Es tracta d’una iniciativa que busca donar continuïtat a un dels compromisos finals del D*na-Fòrum que tingué lloc al CdT de Dénia el passat mes de novembre de 2019, i on s’acordà implementar, de forma experimental i en els centres educatius de primària i secundària de la Marina Alta, una assignatura sobre cuinar i aprendre a menjar amb els pressupostos de la cultura i la dieta mediterrània.

A través dels seminaris, que s’impartiran baix la modalitat on-line i on participaran destacats especialistes en matèria d’educació en alimentació, nutrició, gastronomia i cuina, es compartiran experiències i s’abordaran les estratègies i els pressupostos que podem ajudar a dissenyar el projecte d’assignatura sobre aprendre a menjar i cuinar que es pretén posar en marxa.

A més, el cicle de seminaris, d’acord amb els objectius dels convenis de col·laboració de GASTERRA amb Turisme Comunitat Valenciana i el mateix Ajuntament de Dénia, de divulgació del coneixement sobre gastronomia i turisme gastronòmic, també pretén sensibilitzar a la comunitat educativa i en general a tota la població sobre la importància d’educar en uns hàbits alimentaris i gastronòmics saludables i que estiguen en la línia de la cuina i la gastronomia de proximitat, en garantir i promoure la sostenibilitat del sistema alimentari.

En el cicle es presentaran experiències i projectes com els que duen a terme a l’IES Maria Ibars, el Col·legi Pou de la Muntanya o la mateixa Universitat d’Alacant i altres de fora de l’àmbit valencià com el Programa d’Educació en Alimentació, Nutrició i Gastronomia en Educació Infantil (PANGEI) impulsat per la Fundació Espanyola de Nutrició o el PROFRUVE: programa d’intervenció escolar per al foment de consum de fruites i verdures (PROFUVE) de la Universitat del País Basc.

El cicle s’iniciarà aquest dimecres, 28 d’octubre, amb la intervenció de la professora i etnòloga María Roser Cabrera González, qui parlara de cultura alimentària mediterrània, i la ponència de les professores de la Universitat d’Alacant, Eva María Trescastro López i Alba Martínez García que presentaran l’experiència de la UA en matèria d’educació en alimentació i nutrició.

 

Actividades de la Cátedra Carmencita

Jornades de Turisme Cinegètic. La Vall de Laguar

Jornades de Turisme Cinegètic. La Vall de Laguar

L’Ajuntament de Laguar ha organitzat les primeres jornades de turisme cinegètic, amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Blanca i la col·laboració d’associacions de caçadors i empresaris turístics en procés de constitució. L’esdeveniment inclourà taules rodones, showcooking i degustacions de plats tradicionals de caça en el seu programa.

read more