càtedra carmencita

SABER D’ESPÈCIES

ESPÉCIES
L’univers del sabor

SPICES
The universe of taste

En general, les espècies s’han de conservar  protegides de l’exposició a la llum solar, que pot afectar el seu color natural, i en espais secs i ben airejats, amb una humitat relativa entorn del 70 %, perquè els llocs excessivament humits són propicis a l’aparició de bacteris i floridures.

El clavell és un bon ambientador natural. N’hi ha prou amb bullir a foc lent uns clavell amb un parell de canonets de canyella per a aromatitzar l’ambient. També podem neutralitzar la mala olor en la nevera introduint un recipient amb bicarbonat i mig llimó amb clavells

Deixa caure sobre les brases de la barbacoa en la qual rostirem les xulles una branqueta de timó perquè aporte una aroma feréstega a la carn. A l’hora de dosificar-lo tingues en compte que el timó sec té un gust més potent que el del timó fresc. En medicina natural s’ha utilitzat per a estimular l’apetit i garantir una bona digestió.

“La força de persuasió del perfum no es pot contrarestar, ens envaeix com l’aire ens envaeix els pulmons, ens ompli, ens satura, no hi ha cap remei per fer-hi front.” (Patrik Süskind, El perfume).

Per a alleujar el mal de gola i disminuir l’afonia antigament es recomanava consumir infusions d’orenga amb una culleradeta de mel.

És millor picar el julivert amb el ganivet que en la trituradora, perquè en el segon cas se’n malgasten bona part dels sucs. Per a obtenir l’essència del julivert, submergiu-lo en una mica d’aigua, calfeu-lo un minut i coleu-lo. És convenient empolvorar el julivert en les sopes en el moment de servir, si rescalfem una sopa que continga julivert el sabor es tornarà lleugerament agre.

Les herbes aromàtiques tenen també la seua caducitat, perquè perden propietats amb el pas del temps. Per això resulten tan pràctics els recipients en forma de molinet, on fulles, grans i baies estan conservats hermèticament i amb un sol gir de nina triturem únicament la quantitat de producte que utilitzarem.

Deixa caure sobre les brases de la barbacoa on rostirem les xulles una branqueta de timó perquè aporte una aroma feréstega a la carn. A l’hora de dosar-ho tingues en compte que el sabor del timó sec és més potent que el del timó fresc.

En medicina natural s’ha utilitzat per a estimular l’apetit i garantir una bona digestió. El pebre de Caiena augmenta la secreció d’àcid clorhídric, suc digestiu produït per l’estómac, que ens ajuda a digerir les proteïnes i altres nutrients.¨

Les herbes aromàtiques tenen també la caducitat, perquè perden propietats amb el pas del temps. Per això són tan pràctics els recipients en forma de molinet, en què fulles, grans i baies estan conservats hermèticament i amb un lleuger moviment del canell triturem únicament la quantitat de producte que utilitzarem.

“La força de persuasió del perfum no es pot contrarestar, ens envaeix com l’aire ens envaeix els pulmons, ens ompli, ens satura, no hi ha cap remei per fer-hi front.” (Patrik Süskind, El perfume).

Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2018 | | | Diseñado por: