loader image

càtedra carmencita

SABER D’ESPÈCIES

Receptes

per a temps de confinament

Pots manar-nos les teues receptes a aquest mail: comunicacion@catedracarmencita.ua.es

Pasta de Curri

Marcos Mora, Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant. Promoció 2018-2019

Arròs de tonyina, ceba i creïlla amb espècies

Fernándo Giménez, “Els Arrossos del Senyoret”

Arròs melós amb ànec

Guillermo Severa, Restaurant Pocardy (Hotel Almirante)
 

Ron Cola Cover.

Còctels per al confinament

Pepe Orts

Arròs senzill i saborós de pollastre

Mar i Macu de Arrocería Estiu

 

Gaspatxo manxec de conill

Juanjo Cervetto

Garam Masala

Nestor octavi, cuiner Brooklyn

Llobarro amb salsa al curri

Patricia Sanz

Bescuit integral amb espècies

Khris Jaime

Bescuit de carlota

Belen Sánchez Menasanch y Sara Alfaro

Llesques amb ou de Lola

Lola Mateo

Rosquillas de anís

Gemma Rodríguez de Cookies para Todos

Paella de verdures

Mercedes García Sánchez

Magdalenes Valencianes

Gemma Rodríguez de Cookies para Todos

Massa de pizza

Gemma Rodríguez de Cookies para Todos

Pollastre amb suc amb espècies Carmencita

Sergio Sierra, Xef del Portal i Manero, amb la colaboració d’Ainhoa

Gaspatxo manxec

 
Maribel, Roca Castell

Gatvaire amb pebre roig, all i vinagre

Jaume Pinet, Taverna Tres14

Albóndigas picantonas

Mercedes García Sánchez

Escabetx de sardines i carxofes

Trini Mas, restaurant Mal Pas (Benidorm)

Bescuit de carabasseta amb espècies

Consu Rico, del blog   lacocinadeconsu.es

ESPÉCIES
L’univers del sabor

SPICES
The universe of taste

En general, les espècies s’han de conservar  protegides de l’exposició a la llum solar, que pot afectar el seu color natural, i en espais secs i ben airejats, amb una humitat relativa entorn del 70 %, perquè els llocs excessivament humits són propicis a l’aparició de bacteris i floridures.

El clavell és un bon ambientador natural. N’hi ha prou amb bullir a foc lent uns clavell amb un parell de canonets de canyella per a aromatitzar l’ambient. També podem neutralitzar la mala olor en la nevera introduint un recipient amb bicarbonat i mig llimó amb clavells

Deixa caure sobre les brases de la barbacoa en la qual rostirem les xulles una branqueta de timó perquè aporte una aroma feréstega a la carn. A l’hora de dosificar-lo tingues en compte que el timó sec té un gust més potent que el del timó fresc. En medicina natural s’ha utilitzat per a estimular l’apetit i garantir una bona digestió.

“La força de persuasió del perfum no es pot contrarestar, ens envaeix com l’aire ens envaeix els pulmons, ens ompli, ens satura, no hi ha cap remei per fer-hi front.” (Patrik Süskind, El perfume).

Per a alleujar el mal de gola i disminuir l’afonia antigament es recomanava consumir infusions d’orenga amb una culleradeta de mel.

És millor picar el julivert amb el ganivet que en la trituradora, perquè en el segon cas se’n malgasten bona part dels sucs. Per a obtenir l’essència del julivert, submergiu-lo en una mica d’aigua, calfeu-lo un minut i coleu-lo. És convenient empolvorar el julivert en les sopes en el moment de servir, si rescalfem una sopa que continga julivert el sabor es tornarà lleugerament agre.

Les herbes aromàtiques tenen també la seua caducitat, perquè perden propietats amb el pas del temps. Per això resulten tan pràctics els recipients en forma de molinet, on fulles, grans i baies estan conservats hermèticament i amb un sol gir de nina triturem únicament la quantitat de producte que utilitzarem.

Deixa caure sobre les brases de la barbacoa on rostirem les xulles una branqueta de timó perquè aporte una aroma feréstega a la carn. A l’hora de dosar-ho tingues en compte que el sabor del timó sec és més potent que el del timó fresc.

En medicina natural s’ha utilitzat per a estimular l’apetit i garantir una bona digestió. El pebre de Caiena augmenta la secreció d’àcid clorhídric, suc digestiu produït per l’estómac, que ens ajuda a digerir les proteïnes i altres nutrients.¨

Les herbes aromàtiques tenen també la caducitat, perquè perden propietats amb el pas del temps. Per això són tan pràctics els recipients en forma de molinet, en què fulles, grans i baies estan conservats hermèticament i amb un lleuger moviment del canell triturem únicament la quantitat de producte que utilitzarem.

“La força de persuasió del perfum no es pot contrarestar, ens envaeix com l’aire ens envaeix els pulmons, ens ompli, ens satura, no hi ha cap remei per fer-hi front.” (Patrik Süskind, El perfume).