càtedra carmencita
DIVULGACIÓ CIENTÍFICA I RRSSGASTROum, Turisme gastronòmic i alimentació saludable. Conferència Josep Bernabéu Mestre
Conferencia en el Instituto de Turismo de la Región de Murcia (ITREM), sobre “Turismo gastronómico, dieta mediterránea, sostenibilidad y salud” y en el marco de la Jornada Gastroum que organizaba la Cátedra de Innovación Turística de la Universidad de Murcia.
QUE INVENTEN ELLS o l’eterna cançó de la precarietat de la ciència a l’Estat espanyol
Article del catedràtic de la Universitat d’Alacant Josep Bernabéu-Mestre.
“Saber els morts per covid ens ajudarà en pròximes pandèmies”
El catedrático de la Universidad de Alicante Josep Bernabéu-Mestre adiverte sobre los problemas del recuento y la influencia de otras patologías
Dos assajos del catedràtic de la UA Josep Bernabeu parteixen de la sindèmia per a explicar causes i conseqüències de la Covid-19
La sindèmia és un concepte de moda. Josep Bernabeu Mestre, catedràtic d’Història de la Ciència en el Departament d’Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant.
Contar en temps de pandèmia: la polèmica de les morts atribuïdes a COVID-19 i l’exemple de la grip 1918
Publicat en el Blog de la Societat Espanyola d’Història de la Medicina
Cicle COVID 19 i les aportacions del coneixement i dels experts
Conferència que va impartir Rafael Bengoa el passat dijous 10 de desembre a l’Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant. Va abordar la recuperació del Sistema Nacional de Salut desprès de la desestabilització provocada per la crisis de la COVID. Va aportar un encertat diagnòstic i traçar tot un full de ruta per aconseguir-ho. També us resultarà d’interès el debat que es va suscitar al final de la seua intervenció.
“Alacant 2018: la lluita contra una altra pandèmia que també va estigmatitzar a les zones pobres”
En plena segunda ola de la gripe española, el alcalde ordenó desalojar y derribar las zonas más precarias, medida que contribuyó a diseminar el virus.
Turisme gastronòmic, cultura alimentària mediterrània i desenvolupament local
El turisme gastronòmic, com una nova manera d’entendre la cultura a través de la gastronomia, està de moda i s’està consolidant com a tendència. En bona part respon a les exigències d’un nou turista que ja no cerca únicament serveis, sinó que desitja poder satisfer les seues expectatives com a consumidor d’experiències i emocions.
La prova de cárrega o el valor simtomàtico d’una dimissió
Més enllà de les percepcions de cadascú, és evident que en termes generals la gestió de la pandèmia està sent molt dolenta i en alguns casos esperpèntica.