càtedra carmencita
DIVULGACIÓ CIENTÍFICA I RRSSLa prova de cárrega o el valor simtomàtico d’una dimissió
Més enllà de les percepcions de cadascú, és evident que en termes generals la gestió de la pandèmia està sent molt dolenta i en alguns casos esperpèntica.
“Corpus Patrimoni gastronomic de la Comunitat”
Presentació del projecte “Corpus Patrimoni gastronomic de la Comunitat”
La gastronomía sostenible i el repte de canviar el model de producció i consum d’aliments
Al desembre de 2016, a proposta de la Societat Peruana de Gastronomia (APEGA), es va decidir instituir la data del 18 de juny com a dia internacional de la gastronomia sostenible.
Conferència “Etnobotànica i gastronomia en l’obra de Joan Pellicer i Bataller”
Conferència impartida al Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant el passat 25 de juny, parlant de “Etnobotànica i gastronomia en l’obra de Joan Pellicer Bataller (1947-2007)”
Videoconferència: Les claus d’una pandèmia evitable
El context epidemiològic-històric de la COVID-19.
El confinament propícia el retrobament dels alacantins amb la seua cuina tradicional
Una encuesta realizada por la Cátedra Carmencita de Estudios del Sabor de la Universidad de Alicante y el Centro de Gastronomía del Mediterráneo UA- Dénia, revela cómo ha sido la alimentación de los alicantinos durante el covid-19.
Les intolerables coles de la fem
La reflexió històrica ens està ajudant a fer front a la COVID-19 i ens permet aprendre d’epidèmies anteriors. La fam i la vulnerabilitat alimentària han estat dues de les conseqüències que han acompanyat des de sempre als embats epidèmics.
Sobre la responsabilitat individual en matèria de salut
Està molt bé reclamar seny i col·laboració a la ciutadania, però també resulta oportú recordar que la responsabilitat individual s’ha de completar amb la responsabilitat social en matèria de salut.
Josep Bernabeu (UA): “L’atenció primària no té mitjans suficients per a afrontar la desescalada”
La atención primaria actualmente en España no tiene los medios suficientes para hacer frente al reto de la desescalada planteada para superar la crisis creada por el COVID-19, según ha declarado a EFE Josep Bernabeu Mestre, catedrático de Historia de la Ciencia de la Universidad de Alicante.
Jose Luis Galiana director de Comunicación del Basque fue el encargado de realizar la visita guiada a las instalaciones del Basque Culinary.