Últim Programa d’El Setrill
El Setrill
04/04/2024
En aquesta ocasió hem parlat de com ensenyar i aprendre a cuinar i menjar a l’escola amb Isabel Moreno i Josep Lluís Bisquert, directora i secretari del Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Port de Xàbia. Ens han contat el projecte d’innovació educativa que han desenvolupat al llarg dels darrers anys i com han aconseguit assolir la condició de centre cuiner pilot. El seu testimoni reforça la importància i l’interès d’incorporar l’educació en alimentació i nutrició als projectes pedagògics de les escoles i assegurar també l’adquisició d’habilitats culinàries i gastronòmiques. Els nostres escolars han d’aprendre a menjar bé i a gaudir dels sabors, textures, olors i aromes d’un menjar que complisca amb els requisits d’una alimentació sustentable, saborosa, saludable i nutritiva. I tot això i més coses és el que fa el CEIP Port de Xàbia, com podreu comprovar en escoltar el programa. Bon profit.
Programes El Setrill
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Últim programa
Promoción de una gastronomía sostenible: el programa El Setrill de radio UA
Un monográfico sobre el arroz cierra la temporada radiofónica de “EL SETRILL”
Este cuarto y último programa de la temporada ha contado como invitada especial con la doctora Ana Zaragoza Martí, directora del Máster de Arroces y Alta Cocina Mediterránea Aplicada, que la Universidad de Alicante comienza a impartir el próximo mes de octubre y que cuenta entre su profesorado con los chefs de todos los restaurantes con estrellas Michelin de la provincia de Alicante.
También ha intervenido en el programa radiofónico el antropólogo y cocinero Tony Pérez que ha introducido a los oyentes en la historia del arroz en nuestro territorio llegado de la mano de los árabes en el siglo IX y ha explicado según la entrevista realizada a un pescador y cocinero tabarquí , Toni Guerra, la manera de elaborar algunas recetas sencillas como el tradicional “arrós amb ceba”
El Setrill ha contado con los consejos nutricionales de una de sus colaboradoras habituales Pepa Marin así como con las aportaciones en materia de alimentación saludable de las alumnas Jeannette Celdrán, Eva García, Sarai López y Lucía Martínez estudiantes de la asignatura de Educación Nutricional que coordina la profesora Eva Maria Trescastro y que se imparte en el cuarto curso del Grado de Nutrición Humana y Dietética.
La parte más poética del programa ha sonado gracias a la periodista Angela Bernabé que ha puesto voz a los poemas de temática gastronómica de Teodoro Llorente y Vicent Andrés Estellés entre otros.
Igualmente el director de la Cátedra Carmencita de Estudios del Sabor Gastronómico el profesor Josep Bernabeu Mestre y las guionistas del programa Ángeles Ruiz i Maria Tormo se despidieron de su oyentes hasta la próxima temporada anunciando que vendrá cargada de novedades gastronómicas y saludables.
Premio PA’ELLA al programa de radio El Setrill patrocinado por la empresa Carmencita
En lo que va de curso 2017-2018 el programa El Setrill ha emitido cuatro programas monográficos en los que se han tratado temas como: el consumo de aceite de oliva, la tradición gastronómica, la importancia de los arroces en la cocina alicantina. Las salazones y la cocina de vigilia. Igualmente se ha entrevistado a Ana Zaragoza coordinadora académica del Master de Arroces y Alta Cocina Mediterránea de la UA y a empresarios del sector agroalimentario como: Hugo Quintanilla Gerente de la almazara Señorío de Relleu, Viocente Leal propietario de Salzones Vicente Leal, Evarist Miralles chef de El NOu Cavall Verd.
Activitats de la Càtedra Carmencita
V Cicle Gastronomia, vi i cinema
Sede UA Ciutat d’Alacant, del 28 de febrer al 20 de març de 2024
Carmencita guardonada en els Premis de l’Acadèmia de la Gastronomia Valenciana
Novelda Digital. 13 de febrer, 2024
XXI conferència José María Bengoa
DIVULGACIÓDijous 15 de febrer 2024El proper dijous 15 de febrer a les 12 hores, en la sala d'actes Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant, tindrà lloc la XXI Conferència José María Bengoa. En esta ocasió comptarem amb la inntervenció del professor José López...