DIVULGACIÓ
“L’epidemiologia històrica ens ajuda a entendre per què hem de prioritzar la salut davant de consideracions econòmiques i d’altra naturalesa”
Josep Bernabeu és professor a la Universitat d’Alacant i investigador expert sobre la història de la salut pública, la epidemiologia històrica i la història de la nutrició comunitària en el període contemporani espanyol i europeu.
En aquesta entrevista, observarem com la epidemiologia històrica és una bona eina per entendre les causes, els discursos científics i les respostes polítiques donades en altres epidèmies anteriors i com ens pot ajudar a prendre decisions actuals. A més, el Pep Bernabeu ens explicarà com la higiene ha estat i és una pràctica preventiva universal en temps epidèmics.
Altres activitats de la Càtedra Carmencita
Publicació del llibre “Alimentació gastronomia i nutrició en el camí de la sustentabilitat”
Bernabeu Mestre, J., Tormo Santamaría, M.
Cambios en las practicas culinarias y gastronómicas durante el confinamiento del a COVID-19 en la provincia de Alicante
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética
Promoción de una gastronomía sostenible: el programa El Setrill de radio UA
María Tormo-Santamaría, Josep Bernabeu-Mestre, Ángeles Ruíz-García, Eva Mª TrescastroLópez, Alba Martínez-García, Àngela Bernabeu-Peiró, Pepa Marín-Poveda, Toni Pérez-Vergara