càtedra carmencita

DIVULGACIÓ
blog en castellano

Jornadas para la inserción laboral de trabajadoras con discapacidad

Sede UA Ciudad de Alicante, 7 y 8 de septiembre 2022

Presentació del Llibre “Vademecum de cocina alicantina”

Presentació del Llibre “Vademécum de cocina alicantina” de Ángeles Ruiz en la librería Pinchon, Alacant

Libro “Vademecum de cocina alicantina”

Presentació dels llibres “Vademècum de cuina alacantina” d’Ángeles Ruiz i “La cuina de la memòria” de César Rodríguez.

Cuineres del territori

Un llibre per reivindicar el paper de les dones com a protagonistes i artífexs del patrimoni culinari gastronòmic tradicional de la Marina.

Sabors de sempre per a la cuina de hui

El recetario «34 plats. 34 comarques» recorre la Comunidad Valenciana para rescatar del olvido aquellas comidas tradicionales. Diario Información, 26-02-2022

III Cicle Gastronomia, vi i cinema

Diálogos de Vino y Chocolate. Del 1 de marzo al 22 de marzo de 2022.

Futur VI. La Costa Blanca des dels 5 sentits

Futur, Fira Universitària de Turisme. 17 de desembre de 2021.

La Gastronomía a la Seu de Benissa

La Seu Universitària de Benissa comença el Cicle de Conferències “Seu Oberta”, centrat en temàtica gastronòmica.

Cristina Figueira, estrella Michelín: “La formación es clave para que Alicante sea potencia gastronómica”

La chef de El Chato comparte mesa redonda con Josep Bernabéu y Luis Gras, responsables de la formación culinaria en la UA. El Español. 5 octubre, 2021

Conferencia “Dieta mediterrània i gastronomia sostenible. Reflexions des de l’experiència valenciana”

Conferencia “Dieta mediterrània i gastronomia sostenible. Reflexions des de l’experiència valenciana”

Dimecres 19 de maig a les 19 hores, dins del Cicle «Gastronomia i el Mediterrani» de Casa Mediterrani, impartida per Josep Bernabeu-Mestre, director acadèmic de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic i del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA, i membre del Comité Científic de l’Agència de la Salut i la Dieta Mediterrània (ASDM).

read more
La Tastaolletes d’Imma Juan. El Corpus Culinari

La Tastaolletes d’Imma Juan. El Corpus Culinari

En els minuts de la tastaolletes els contem com s’està elaborant el Corpus Culinari Valencià amb Josep Bernabeu, director de Gasterra, el Centre de Gastronomia de la Mediterrània, i catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant. 08/03/2021

read more
Cicle Cuinant Torrevieja. Arquitectura Universitat d’Alacant

Cicle Cuinant Torrevieja. Arquitectura Universitat d’Alacant

El viernes 5 de febrero a las 13 horas (se repetirá a las 19 horas), Maria Diago, bióloga y editora de la Guía Sustentable de Restaurantes, impartirá la Lección inaugural (Cómo afrontar la sostenibilidad ambiental desde la actividad restauradora) del ciclo cocinando Torrevieja, que organizan la Escuela de Arquitectura de la Universidad de Alicante y la Sede Universitaria de Torrevieja.

read more